1.Okul proje okulu mudur?
Okulumuz proje okulu değildir.
2. Okulda hangi alanlar ve dallar bulunmaktadır?
Okulumuzda üç ana alan bulunmaktadır: Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Uçak Bakım. Bilişim Teknolojileri alanı altında Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik ile Yazılım Geliştirme dalları bulunmaktadır. Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanında Elektrik Tesisatları Dağıtım Dalı ile Endüstriyel Bakım Onarım Dalı mevcuttur. Uçak Bakım alanında ise Uçak Gövde-Motor Dalı ile Uçak Elektroniği Dalı yer almaktadır. Alanları daha detaylı tanımak için https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/ ve https://meslek.meb.gov.tr/anasayfa adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
3.Öğrenciler hangi alanlarda hangi dersleri görüyorlar?
ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS PROGRAMLARI ALANLARA GÖRE DAĞILIMI
9. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE DERS PROGRAMI için tıklayınız.
9. SINIF ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE DERS PROGRAMI için tıklayınız.
9. SINIF UÇAK BAKIM ALANI ÇERÇEVE DERS PROGRAMI için tıklayınız.
4. İlgili alandan mezun olduktan sonraki iş olanakları nelerdir?
Mezun öğrencilerimiz aldıkları diploma ve ustalık belgeleri ile hem kamu kuruluşları ve özel şirketlerde alanları ile ilgili nitelikli personel olarak çalışabilmekte hem de kendi işyerlerini açma hakkına sahip olabilmektedirler.
5. ATP ve AMP kapsamında hangi alan ve dallarda alımlar yapılmaktadır?
Okulumuzda üç ana alan bulunmaktadır: Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Uçak Bakım. Bilişim Teknolojileri alanı altında Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik ile Yazılım Geliştirme dalları bulunmaktadır. Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanında Elektrik Tesisatları Dağıtım Dalı ile Endüstriyel Bakım Onarım Dalı mevcuttur. Uçak Bakım alanında ise Uçak Gövde-Motor Dalı ile Uçak Elektroniği Dalı yer almaktadır.
6.ATP programlarının öğrenci kontenjanları ve puanları nedir?
Anadolu Teknik Programı (ATP) kapsamında Uçak Bakım Alanı ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı bulunmaktadır.
Uçak Bakım Alanı: Kontenjanı 30 öğrenci (1 şube) olup, 2024 yılı en düşük yüzdelik dilimi 19.11 (371 puan) olarak belirlenmiştir.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı: Kontenjanı öğrenci 30 (1 şube) olup, 2024 yılı en düşük yüzdelik dilimi 24.38 (349 puan) olarak belirlenmiştir.
7.AMP programlarının öğrenci kontenjanları ve puanları nedir?
Anadolu Meslek Programı (AMP) kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Uçak Bakım Alanı bulunmaktadır.
Bilişim Teknolojileri Alanı: 40+40+40 olmak üzere 3 şubesi bulunmaktadır.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı: 40+40 olmak üzere 2 şubesi bulunmaktadır.
Uçak Bakım Alanı: 40+40 olmak üzere 2 şubesi bulunmaktadır2.
Anadolu Meslek Programı'na (AMP) yerleşmek için ikamet adresi ve diploma puanları önemlidir.
8.Okula kayıt şartları nelerdir?
Okulumuz Anadolu Teknik Programı’na(ATP) LGS puanı ile, Anadolu Meslek Programı’na (AMP) ise diploma puanı ile kayıt hakkı kazanılmaktadır.
9.Öğrenim süresi ne kadardır?
Okulumuz öğrenim süresi 4 yıldır.
10. Okulunuzun katılım gösterdiği ulusal ve uluslararası projeler nelerdir?
Uçak Bakım Alanı, 2023/2024 eğitim yılında 5 proje ile TÜBİTAK 4006'ya katılmıştır ve 2024/2025 yılında 8 proje ile TÜBİTAK 4006 projesi hazırlamıştır. Ayrıca, alan öğrencileri 2024 MEB Uluslararası Robot Yarışması'na bir robotla katılmış ve Teknofest 2024 Liseler Arası İHA yarışmasına katılmıştır. Bilişim Teknolojileri alanı öğrencilerden oluşan 10 takımın geliştirdiği 10 farklı proje ile TEKNOFEST-2024'e katılım sağlanmıştır. Yine alan öğrencilerinden oluşan bir takım Pendik Belediyesi CS2 E-spor turnuvasına katılmıştır. Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencilerinin okul dışındaki takımlarıyla FRC uluslararası robot yarışmasına ve Teknofest insanlık yararına teknoloji yarışmasına katılmıştır. Okul öğrencilerimiz, okul dışında çeşitli işbirlikleri ile kurdukları takımlar aracılığıyla ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara katılım göstermiştir.
Okulumuz, Erasmus+ mesleki eğitim akreditasyonu 2025 döneminde konsorsiyum üyesi olmaya hak kazanmıştır.
11.Okulunuzda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler nelerdir?
Öğrencimiz Talha Enes YILMAZ okullar arası kickboks turnuvasında Türkiye birincisi olmuştur. Öğrencilerimiz Muhammed Emrullah İspirli ve Emirhan Sepik okullar arası Bilek Güreşi turnuvasında kendi kategorilerinde İstanbul şampiyonu olmuştur. Öğrencimiz Mert Bozkurt adlı öğrenci A Genç kategorisi 70 kg Sağ kolda İstanbul 3. olmuştur.
12.Okulunuzun fiziki imkanları nelerdir?
Okulumuzda kültür derslerinin işlendiği ana bina bulunmaktadır. Her meslek alanına ait atölye ve laboratuvarlar mevcuttur. Konferans salonu, kütüphane, kapalı spor salonu ve açık basketbol sahası ana bina içinde yer almaktadır.
13. Okulda destekleme ve yetiştirme kursları düzenleniyor mu?
Öğrencilerin talebi ve ihtiyaca göre kurslar açılmaktadır.
14. Okulda öğrenci kıyafet zorunluluğu var mı?
Öğrencilerimizin okul amblemi olan kıyafet giymesi zorunludur.
15. Okulunuzda staj süreci nasıl yürütülmektedir?
Anadolu Teknik Programı öğrencileri 10. sınıftan 11. sınıfa ve 11. sınıftan 12. sınıfa geçerken yaz tatillerinde 40 iş günü staj yapmak zorundadır. 12. sınıfta akademik dersler ağırlıktadır. Anadolu Meslek Programı öğrencileri ise 12. sınıfta haftanın 3 günü staj yaparken 2 günü okulda eğitime devam ederler. Stajını tamamlamayan ve beceri eğitimi sınavını geçemeyen öğrenciler mezun olamazlar. Stajını ve derslerini başarıyla tamamlayan öğrencilere diploma ile birlikte iş yeri açma belgesi verilmektedir.
16. Varsa burs olanakları nelerdir?
Okulumuzun burs imkanı yoktur.
17. Okulunuza ait yurt/pansiyon var mı?
Okulumuza ait yurt/pansiyon bulunmamaktadır.
18. Okulunuzda öğrenci servis imkânı var mı?
Özel servis imkanı vardır.
19. Okulunuzu neden tercih etmeliyim?
Okulumuz 2019 yılında kurulmuş, geniş bir kampüs alanına sahip, köklü bir eğitim kurumudur. Kurtköy merkeze yakın ve ulaşım araçlarına yürüme mesafesindedir. Deneyimli öğretmen kadrosu ve donanımlı atölyeleri bulunmaktadır. Mezunlara diploma, iş yeri açma belgesi, usta öğreticilik belgesi ve Europass sertifika eki verilmektedir. 12. sınıfta staj imkanı sunulmaktadır. Meslek lisesi mezunlarına, YKS'de ortaöğretim başarı puanı eklenirken alanlarıyla ilgili bölümleri tercih etmeleri halinde daha yüksek bir katsayı uygulanmaktadır. Ayrıca, meslek lisesi mezunlarına üniversitelerin Teknoloji Fakülteleri, Turizm Fakülteleri ve Sanat ve Tasarım Fakültelerinde MTOK kontenjanı ayrılmıştır.